Espais

ENTORN DEL GORG DE MALATOSCA


El gorg de Malatosca es troba emplaçat en un paratge amb gran biodiversitat i molt d’interès paisatgístic al qual es suma el Molí de Malatosca, edifici que proporcionava energia elèctrica a les explotacions mineres.


Context

L’àmbit de protecció s’estén al Sud del Molí de Malatosca que l’hi dona nom i a l’est de la carretera d’Ogassa. L’entorn presenta una topografia molt irregular marcada per la riera de Malatosca on les característiques geològiques han afavorit la formació de salts d’aigües. Una pista asfaltada dona accés rodat i un seguit de camins permeten arribar a la llera del propi gorg i el seu entorn. L’antic Molí de Malatosca es troba enmig de l’entorn Natural, al costat de la Riera i immediatament al costat d’aquest apareix el Pont de Malatosca.


Catalogació patrimonial

El gorg de Malatosca i el seu entorn l’entorn formen part del catàleg de béns Protegits de Sant Joan de les Abadesses i està Protegit coma a Element i comunitats vegetals d’interès pel paisatge.

- Element número: ECP 09

El Molí de Malatosca forma part del catàleg de béns Protegits de Sant Joan de les Abadesses i està Protegit coma BCIL amb nivell de protecció A.

- Element número: E 4.04

El Pont de Malatosca forma part del catàleg de béns Protegits de Sant Joan de les Abadesses i està Protegit amb nivell de protecció A.

- Element número: OC 2.13


ELS RECORDS DELS PROTAGONISTES

 

“Quan les mines van anar a menys molts van anar a Barcelona a treballar a la RENFE i van prosperar”

Rosa Villanueva Camps. Filla i esposa de miners
Rosa Villanueva Camps. Filla i esposa de miners

L'ALBERG DE LA RUTA DEL FERRO

Fes una reserva

LA LLEGENDA DE LES BRUIXES

Se'n diu també el gorg de les Bruixes perquè hi havien fet estada. Punt de trobada de bruixes i refugi d'éssers màgics diu la llegenda que un dia van cridar una llevadora de la vila perquè una d'elles havia de tenir una criatura. En paga dels seus serveis, van donar-li una faldada de llenties, i la llevadora, tota enrabiada, va llençar-les Ter avall. L'endemà, quan es va posar el davantal, va adonar-se que una llentia li havia quedat encastada i s'havia convertit en or.

Fes la Ruta de Natura Local: "LA NOVA VIA VERDA I EL GORG DE MALATOSCA"

cartell LA LLEGENDA DE LES BRUIXES del gorg de Malatosca

Oferta turística per gaudir d'una bona estància

ALLOTJAMENT I GASTRONOMIA

On menjar

Sant Joan de les Abadesses i Ogassa

On dormir

Sant Joan de les Abadesses i Ogassa

ACTIVITATS A FER

VISITA A LES MAQUETES

Palau de l'Abadia

Avís legal · Política de Privacitat · Política de Cookies · Contacte

Malatosca Surroca és un projecte conjunt dels ajuntaments de Sant Joan de les Abadesses i d'Ogassa.

Web dissenyat per Dinàmic Enginy amb la creativitat gràfica de Barbarroc